Lihavõttetoitude õpituba 13.4.2019

Lihavõtted ehk munadepühad on ühed kaunimad perepühad.  Milliseid maitsvaid roogi seekord pühadelauale panna? Millega oma lähedasi rõõmustada? Midagi traditsioonilist või midagi uut ja põnevat? Lihavõttetoitude õpituba annab peolaua katmiseks värskeid ideid ja praktilisi oskusi. Lihavõttetoitude õpitoas valmistame tervikliku ja tervisliku...
Loe edasi >>

Sõbrakuu loosimäng

KOOSKOKKAMINE ON ÄGE! Eriti veel, kui see tuleb täiesti tasuta lausa koju kätte. Loosimisele läheb kodune kooskokkamine kuni 6-le inimesele väärtusega 300 €. Loosimises osalemiseks peaksid olema Facebook-is meie sõber (kui sa seda veel ei ole, siis saagem kohe sõpradeks)...
Loe edasi >>

Mitmekülgne ja mitmevägine rabarber

  Esimesed erksalt roosad rabarberivarred on kevade märk.   Otsekohe tahaks rabarberikooki ja kisselli, rabarberiga saiavormi ja roosat morssi… Rabarber võib meid aga üllatada täiesti ootamatutes kooslustes ja uudsetes retseptides.  Näiteks sobib rabarber imehästi salatitesse,  erinevatesse kastmetesse ja liharoogadesse. Magustoitudest rääkimata....
Loe edasi >>

Õpituba “Salati iseloom peitub kastmes”

  Just salatikaste on see, mis salatile õige maitse annab sööjatele kulinaarseid elamusi pakub. Seepärast on õpitoas kogu tähelepanu pööratud kastmetele, salatite hakkimise peale me aega ei kuluta. Vaatluse all on 5 erinevat tüüpi salatikastet – valmistamise nipid, varieerimise võimalused...
Loe edasi >>

Teeme kilutrühvleid

Vürtsikilust saab valmistada muudki kui vaid kiluvõileibu. Näiteks kilutrühvleid. Esialgu võib see mõte küll ehmatav tunduda, sest kilu ja trühvel tunduvad olema otsekui eri maailmadest. Siiski tasub olla avatud uutele maitseelamustele, sest kilutrühvlid on seda väärt.  Hea soolane amps, tänuväärne...
Loe edasi >>

Rannapiigade kokakool kutsub kokkamishuvilisi õpitubadesse

Kokkamishuviliste rõõmuks asub Rannarahva Muuseumi köögis toimetama Rannapiigade kokakool.  Muuseumi eriline õhustik suunab omanäolistele kulinaarsetele radadele, kuhu pealinna kroomitud köökides naljalt ei satu. Rannapiigade kokakool on paik, kus sünnivad ehedad, traditsioonidest kantud maitsed. ...
Loe edasi >>

Küsimused seminari toitlustuse tellijale

Seminari või koolituse korraldaja soovib, et kõik sujuks ladusalt ja osalejatele jääks hea mulje. Toitlustus mängib  seejuures tähtsat rolli, mõjutades osalejate rahulolu suuremal määral, kui enamasti arvatakse....
Loe edasi >>

Isamaalise suupistevaagna lugu

Juustukuningate poes müüdi sinist juustu. Kui täpne olla, siis oli selle nimeks sinine pestojuust, aga see polegi nii tähtis. Oluline oli selle värv…...
Loe edasi >>