Odrakarask on ehe Eesti toit. Valmib kiirelt, ei maksa palju aga maitseb hästi. Soe karask, millel paksult munavõid peal, viib lausa keele alla… Eks igal küpsetajal maitseb karask pisut isemoodi, sest mõnele meeldib paks ja pehme, teisele jälle just vastupidi. Minu Mulgimaa vanaema Marie retsepti järgi valmib õhuke ja krõbe odrakarask.

Kuidas karaski ja munavõi tegemine täpsemalt käib, see on järgnevas videos kenasti näha. Ole lahke – lähme kööki ja teeme koos! Aga kui Sul küpsetamiseks aega napib, siis võid seda iga kell meilt tellida.

ODRAKARASK

  • 3 muna
  • 5 dl hapupiima, petti või keefirit
  • 5 dl odrajahu
  • 1 tl soodat
  • 1 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • näpuotsaga köömneid
  • maitse järgi seemneid (päevalille-, kõrvitsa või linaseemneid)
  • Küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit.