Lihavõttemunade õpituba aitab häälestuda pühadeootuse lainele ja pakub palju rõõmu lapsemeelsetele kokkamishuvilistele. Õpitoas värvime ja valmistame mune mitmel-setmel moel.
Rahvasuu kutsub lihavõttepühi ka munadepühadeks, sest aukohal on munad. Vanasti tähendas see peamiselt sibulakoortega värvitud mune. Vahepeal kasutati kirkaid munalakke ja udupeeneid kaunistusi, mis munad söömiskõlbmatuks muutsid. Viimasel ajal pöördutakse üha enam tagasi looduslike munakaunistamise võtete juurde, kus munade värvimiseks lähevad käiku köögikapis leiduvaid ained ja mahedad meetodid.
Kuid munadepühad ei piirdu vaid munade värvimise ja koksimisega. Ka munatoitude osas on huvitavaid arenguid, isegi klassikalised täidetud munad võivad üllatada.
Lihavõttemunade õpitoas…
- värvime mune köögikapis ja majapidamises leiduvaga
- valmistame marmoreeritud ja marineeritud mune
- meisterdame täidetud mune maitsvate ja värvirõõmsaid täidistega
- küpsetame muna-temaatilise koogi, jänku-saiakesed ja tibu-küpsised
Kõik, mis õpitoas tehtud ja pole kohapeal ära söödud, saad karbikesega koju kaasa võtta.
Millal? Õpituba toimub nädal enne lihavõttepühi – 8. aprillil 2017, algusega kell 12:00 ja kestab umbes 3 tundi
Kus? Toimumiskohaks on õdus Rannapiigade köök Rannarahva Muuseumis (Nurme tee 3, Pringi küla, Viimsi vald).
Mis maksab? Täiskasvanule 25€ , täiskasvanule koos kokkamishuvilise lapsega 30€. Osalustasu sisaldab menüü valmistamiseks vajalikke toiduaineid, toidukõrvaseid jooke ja retseptivihikut.
Kuidas registreeruda? Kasuta kõrvalolevat vormi või saada e-kiri aadressile info@200kraadi.ee. Märgi kindlasti ära, kas tuled üksi või koos väikese abilisega. Peale registreerumist saadame Sulle arve, mille tasumisega garanteerid endale koha õpitoas.
Märkus: Kui tõesti peaks juhtuma, et registreerujaid on liiga vähe ja oleme sunnitud õpitoa ära jätma, siis maksame Sulle raha otsekohe tagasi.