Umbrohud on nuhtluseks, vähemalt aiapidajate arvates. Taimetargad teavad, et umbrohud on tänuväärsed nii maitsvaks toiduks kui tõhusaks raviks, kui neid õigesti kasutada.
Seekord on õpitoa peakangekasteks nõges ja naat. Täpsemalt harilik kõrvenõges (Urtica dioica) ja harilik naat (Aegopodium podagraria).
Kõrvenõgest peetakse taimemaailma kõige tähtsamaks söödavaks taimeks.
Naat oli meie esivanemate toidulaual hinnatud kui kevadine näljakustutaja ja jõuandja. Need väekad taimed äratavad talvega loiuks muutunud inimese uuesti üles ja annavad kevadist värskust ja energiat.
Kokkamise käigus tulevad jutuks nõgese-naadi kasulikud omadused, käsitlemise nipid ja võimalikud kasutusviisid.
Menüü:
- naadismuuti
- nõgesesupp vutimunadega
- kapsa-naadipirukas
- nõgeseroheline tassikook
Kui toidud ühistöös valmis tehtud, katame laua ja asume roogi mekkima. Ja kõik, mis mekkimisest üle peaks jääma, saavad osalejad karbikesega kaasa võtta.
Millal? Õpituba toimub teisipäeval, 16. mail 2017 algusega kell 18:00 ja kestab umbes 3 tundi
Kus? Toimumiskohaks on õdus Rannapiigade köök Rannarahva Muuseumis (Nurme tee 3, Pringi küla, Viimsi vald).
Mis maksab? Osalustasu on 35 €. See sisaldab menüü valmistamiseks vajalikke toiduaineid, toidukõrvaseid jooke ja retseptivihikut.
Kuidas registreeruda? Kasuta kõrvalolevat vormi või saada e-kiri aadressile info@200kraadi.ee. Peale registreerumist saadame Sulle arve, mille tasumisega garanteerid endale koha õpitoas.
Grupi suurus on maksimaalselt 12 inimest. Kui aga tõesti peaks juhtuma force majeure, et maa on ikka veel külmunud ja umbrohud ei kasva või registreerujaid on liiga vähe, mistõttu oleme sunnitud õpitoa ära jätma, siis maksame Sulle raha otsekohe tagasi.