Lahtine pirukas ehk quiche on toitev küpsetis, mille algne retsept pärineb Prantsusmaalt Lorraine’i maakonnast. Maitsev krõbe põhi ja piiramatud võimalused täidiste valikul on ilmselt põhjus, miks lahtised pirukad on populaarsed tänapäevalgi. Neid saab sobitada kas eraldi söömaajaks või suupistelaua täienduseks.

Õpitoas valmistame kolme erineva põhjaga pirukaid:

  • Klassikaline prantsuse quiche
  • Tervisliku porgandi-kaera-muretaignaga pirukas
  • Gluteeni- ja laktoosivaba pirukas

Proovime ja võrdleme erineva koostisega täidiseid – rammusamaid ja kergemaid, juustuga ja ilma.

Õpituba toimub 12. novembril 2020 kell 18 – 20 Rannarahva Muuseumis (Nurme tee 3, Pringi küla, Viimsi vald).

Osalustasu 35 € . Registreerumine info@200kraadi.ee.