Just salatikaste on see, mis salatile õige maitse annab sööjatele kulinaarseid elamusi pakub. Seepärast on õpitoas kogu tähelepanu pööratud kastmetele, salatite hakkimise peale me aega ei kuluta. Vaatluse all on 5 erinevat tüüpi salatikastet – valmistamise nipid, varieerimise võimalused ning millise salatiga nad kokku sobivad.

Õpitoas saavad kummutatud mitmed salatitega seotud müüdid ja eelarvamused. Muuhulgas veendud, et…
– on olemas kõhtutäitvaid salateid, mis sobivad ka põhitoiduks
– salat ei pea tingimata olema toores ja külm
– arukalt tegutsedes ei võta salatitegu palju aega.

Ühistöös komponeerime 5 erinevale salatile sobivad kastmed. Nende hulgas leidub nii toekamaid kui ka kergemaid salateid, sobiva salati leiab nii vegan kui laktoosi- või gluteenitalumatusega sööja.

Räägime mõistagi hoopis enamast – tegelikult kõigest, mis osalejaid huvitab ja on seotud salatitega või tervisliku toiduga laiemalt. Jutuks tulevad ka salatikomponentide tervistavad omadused Toitumistarkuse toitumisnõustaja vaatevinklist.

Õpituba toimub  15.mail 2018 algusega  kell 18  Tallinna Õpetajate Majas (Raekoja plats 14)

Õpitoa osalustasu on 35 €. See sisaldab lisaks kasulikele teadmistele ja praktilistele oskustele ka tublit salatikõhutäit, klaasikest veini ning retseptivihikut. Boonusteks on võimas inspiratsioonilaeng ning enesega rahulolu, et õhtupoolik sai veedetud meeldivalt ja kasulikult.

Kohtade arv on piiratud, seepärast ära kaua mõtle, vaid registreeru varakult, andes oma osalemissoovist teada info@200kraadi.ee.

Õpituba saab teoks Toitumistarkus.ee ja 200kraadi OÜ koostöös.