Kokkamishuviliste rõõmuks asub Rannarahva Muuseumi köögis toimetama Rannapiigade kokakool.  Muuseumi eriline õhustik suunab omanäolistele kulinaarsetele radadele, kuhu pealinna kroomitud köökides naljalt ei satu.

Rannapiigade kokakool on paik, kus sünnivad ehedad, traditsioonidest kantud maitsed.  Laseme end inspireerida nii rannakalurite kui kapteniprouade, taluperenaiste ja ka mõisavirtinate toidutarkusest.

Teisisõnu on vähetõenäoline, et võtaksime kavva eksootilisi menüüsid  maailma eri paigust.  Pigem pöördume tagasi  oma juurte juurde.  Ka siin on palju avastamisrõõmu, sest paljudel meist pole enam vanavanemaid, kes traditsioonilise toidukunsti pärandit edasi annaks.  Uus ongi  ju tihtipeale unustatud vana.

Siiski jätame endale loomingulise vabaduse kohendada traditsioonilisi retsepte, kui see meie arvates lõpptulemusele kasuks tuleb.  Ja ei loomulikult ei hoidu me kasutamast kaasaegset köögitehnikat, kui see on vajalik. Eesmärgiks pole ju õppida kiiremini riivima või käsitsi vahukoort vahustama.

Rannapiigade kokakooli käsutuses olev köök on parasjagu nii suur, et siia mahub kenasti umbes 10…12 kokkajat.  See on just selline paras seltskond, kellega on tore ja tegus koos toimetada.

Ja nüüd järgneb ametlik teadaanne!  Rannapiigade kokakool  annab teada, et esimesed avalikud õpitoad toimuvad juba õige pea.

  • Neljapäeval, 6. aprillil 2017  valmistame lihavõttetoitude õpitoas  toreda lihavõttemenüü, salatist pashani.
  • Laupäeval, 8. aprillil 2017  toimub õpituba lihavõttemunad nii ja teisiti, kuhu on koos lapsemeelsete täiskasvanutega teretulnud ka kokkamishuvilised lapsed.

Registreerumiseks palume kasutada õpitoa lehel asuvat registreerimisvormi või saata oma osalussoov  info@200kraadi.ee.

Põnevate kohtumisteni Rannapiigade kokakoolis!