Vürtsikilust saab valmistada muudki kui vaid kiluvõileibu. Näiteks kilutrühvleid. Esialgu võib see mõte küll ehmatav tunduda, sest kilu ja trühvel tunduvad olema otsekui eri maailmadest. Siiski tasub olla avatud uutele maitseelamustele, sest kilutrühvlid on seda väärt.  Hea soolane amps, tänuväärne täiendus suupistelauale. Ja veel – sööja näpud jäävad puhtaks!

Vaja läheb:

  • 200g võid
  • 200g purustatud näkileiba
  • 150g kilufileesid
  • 8 päikesekuivatatud tomatit

Kirjeldatud  kogusest saab ca 50 trühvlit.

Tee nii:

Võta või aegsasti külmkapist välja pehmenema. Purusta näkileivad üsna peeneks pudiks, köögikombainiga käib see kõige kiiremini. Tükelda kilufileed ja tomatid väikesteks tükikesteks (see on paraku käsitöö). Sega kõik komponendid kokku ühtlaseks massiks ja pane külmkappi tahenema.  Tunnikese-paari pärast on õige aeg trühvlimassist väikesed nunnud pallikesed veeretada. Sellised parajad ühe-ampsu-trühvlid on kõige paremad.

Head maiustamist!